‘De Natuur Tikt’

(Richard Long: England 1968)

De KunstKaravaan komt er weer aan. Op zondag 11, 18 en 25 juni gaat de bende van de
KunstKaravaan op pad en trekt eigenwijs de natuur in. Vind je het leuk om als kind met kunst bezig te zijn, buiten te vertoeven, je handen uit de mouwen te steken en ter plekke in de natuur iets moois, maar vooral iets anders te realiseren?

Komende juni gaan we op een drietal zondagochtenden onder leiding van een docent de hort op. De kinderen die aansluiten zullen tijdens de driedaagse zondagochtend workshop vooral vanuit
een uitvalsbasis in een huisje in de Trapistenbossen van alles onder handen gaan nemen. Landschapskunst is daarbij een vertrekpunt. Met het groepje kinderen bekijken we hoe we met gewiekste aanpassingen in de natuur dingen kunnen veranderen waarmee we bij de toeschouwer een glimlach kunnen veroorzaken. Omdat we vanuit het thema ‘de Natuur Tikt’ werken, kan dat dus ook betekenen dat wat we doen pas veel later zichtbaar wordt.
Kunst kan namelijk best grappig en avontuurlijk zijn.

Mocht je als kind denken: ‘Hé dit lijkt me wel wat,’ schrijf je dan in via onze website! www.kunstkabaaltilburg.nl. Daar is ook alle informatie te vinden. De workshops zijn iedere zondag van 10.00 tot 12.00 uur en na je inschrijving krijg je precies te horen waar we met elkaar afspreken. Dus schrijf het in je agenda en tot dan!
Vanuit Stichting KunstKabaal, gevestigd in de voormalige kleuterafdeling van de Jan Ligthartschool aan de Ringbaan-Oost, wordt er naast de KunstKaravaan van alles
georganiseerd op het beeldende vlak. Er is een ruim aanbod van tekenlessen en dergelijke geprogrammeerd voor zowel kinderen als jongeren en in de maand juli staat de creatieve zomerweek gepland. Ook daar kun je op onze website over lezen.